Theaterworkshop als teambuildingsactiviteit

Theaterworkshop als teambuildingsactiviteit

Op een leuke manier aan teambuilding doen? Ga dan als bedrijfsuitje een theaterworkshop doen! Een theaterworkshop van bijvoorbeeld Theaterbureau De Rode Loper is de perfecte manier om je creativiteit, fantasie en teamgeest in te zetten. Door middel van deze workshop leer je als team improviseren en maak je kennis met toneel.

Doel theaterworkshop

Het doel van een theater workshop is om jezelf en anderen op een leuke manier beter te leren kennen en aan je zelfvertrouwen te werken. Je gaat je tijdens deze workshop bewust worden van je lichaamstaal en leert spelen vanuit gevoel en intuïtie. Ook ga je aan de slag met improvisatie. Je leer samenspelen, op elkaar reageren, jezelf uit te drukken, sketches verzinnen en je ziet hoe het is om te worden geapplaudisseerd.

Het toneel op

Je leert tijdens de theaterworkshop als bedrijfsuitje het toneel kennen en verschillende speel- en improvisatievormen. Het is de ideale manier om het theater een keertje te ervaren en iets leuks te doen met je collega’s. Shakespeare zei het al: de hele wereld is een groot theater, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je niet acteren: iedereen kan improviseren! Zo ga je twee uur werken aan je eigen stuk om het vervolgens op te voeren voor je andere collega’s. Daarnaast kun je ook nog werken aan je zang- en dansvaardigheden, kun je zelfs leren jongleren of je eigen cabaret in elkaar zetten. Kortom: er zijn een heleboel mogelijkheden en leerervaringen tijdens een theaterworkshop.

Kennismaken

Je leert tijdens een workshop niet alleen het toneel kennen en gaat aan de slag met improvisatie en sketches, maar je doet kennis op van alle zaken rondom het toneel. Je gaat aan de slag met theatersporttechnieken, kleding, decor, grime en mimiek. Alles wat bij het theater komt kijken, leer je in een toffe workshop.

Verbeterde teamspirit

Door deze teambuildingsactiviteten wordt de teamspirit van de groep verbeterd. Je leert je collega’s namelijk goed kennen door al deze opdrachten. Zolang je goed met elkaar communiceeert en respect hebt voor elkaars mening, dan leidt dat tot een goed resultaat. Zo’n theaterworkshop is dus niet alleen heel leuk, maar ook super leerzaam.