Biografie Edwin Kaljouw

Edwin Kaljouw werd geboren in het Zeeuwse plaatsje Oost-Souburg. Muziek werd hem met de pollepel ingegeven, zijn vader hield van het Nederlandstalige genre en speelde vele muziekinstrument.

Ook Edwin speelde in zijn jeugd veel muziekinstrument, zoals orgel, en was in zijn diensttijd lid van het jachthoorn korps.

In 2012 werd Edwin gevraagd om mee te doen voor een Zeeuwse talenten jacht, ten overstaande van 4000 man, zong hij met een fanfare het nummer het Dorp van Wim Sonneveld, het verbaasde Edwin dat zoveel mensen in het publiek geroerd waren door zijn optreden. Het leverde hem een wel verdiende tweede plaats op. Leuk voor een keer,dacht Edwin maar het publiek wilde meer van Edwin.

Edwin vond het accordeon versie van zijn vader, en schreef daar een tekst op. Vervolgens ging hij hiermee naar Martin Sterken, die ontzettend enthousiast werd. In 2013 werd de eerste single een feit “Handen naar boven”. Het nummer kreeg landelijk veel airplay en een vervolg kwam er aan, Martin Sterken schreef een vrolijk nummertje “Zorg dat je Happy werd”

Met dit nummer erbij op het repertoire, werd Edwin regelmatig geboekt op feestjes, festivals en vooral tijdens de carnaval.

Laat iedereen, is de single die Martin voor Edwin in 2015 schreef, een vrolijk nummer met een clip opgenomen in het mooie plaatsje Goedereede. De bevolking van Goedereede stal hij hiermee hun hart en trad hij met regelmaat op op het jaarlijkse festival de Portdagen, voor ruim duizend man.

In 2016 besluit hij in gesprek te gaan met schrijver Emile Hartkamp,  Emile schreef met zijn kompaan  Norus Padidar het nummer Prima! Een nummer wat Edwin landelijk nog meer bekendheid gaf, de promotie van de single bracht hem van Oost-Souburg tot Friesland, en zelfs in België werd het nummer goed opgepakt.

Met zijn nummer Prima kwam hij niet alleen bij de regionale en lokale omroepen, maar ook op Radio 1 en Radio 3 werd de single opgepakt.

Edwin treedt regelmatig op, naast TV optredens bij Lucky Joe, TV Oranje en Belgische Televisie zenders, is zijn clip veel gedraaid bij grote regionale omroepen. Ook de lokale t.v. programma’s pakte met enthousiasme de clip op en werd veel gedraaid. Maar ook landelijk werd het nummer op Radio 1 en Radio 3 opgepakt.

Edwin is een zanger die optreed voor diverse soorten publiek, van bejaardenhuizen tot grote feesttenten en in kroegen, ook op festivals is Edwin soms te vinden.

Edwin zingt naast eigen nummers, Nederlandstalige covers, van feestnummers tot rustige nummers. Ook Engelstalige nummers brengt Edwin desgewenst tijdens zijn optredens.

Edwin treed naast Zeeland op in heel Nederland en is ook een veel geboekte zanger in België.

Kortom een zanger die zowel feestmuziek als rustige ballads zingt en van alle markten thuis is.