Mustafa Aydin is geboren in Elbistan, Turkije in een Koerdisch –Alevitische familie. Hij trok op 7-jarige leeftijd met zijn familie naar Istanbul en groeide daar op.
Hij studeerde ingenieur geofysica aan ITU (Istanbul Teknik Universitesi).
Maar zijn hart lag in de muziek. Net zoals zijn vader speelt hij bağlama (saz) en ook tembur (een kleiner Alevitisch  instrument).
Zijn repertoire bestaat uit Koerdische, Alevitische en Turkse (protest-) muziek. Voor Alevieten is muziek heel belangrijk, zowel melodie en ritme, als de teksten. Het is eigenlijk muziek die bij Alevitische rituelen wordt gebruikt.

Met de muziek en de teksten worden het geloof en de traditie aan de jongere generaties doorgegeven. Mustafa leeft sinds 2001 in Gent en heeft hier 4 jaar aan de muziek academie gestudeerd. Hij treedt op met zijn groep . Zijn muzikale dochter zingt soms ook mee. Hier in Gent heeft hij al heel wat gedaan op muzikaal gebied: Zang bij Vivace en bij het wereldkoor Karibu, muzikale revue bij De Vieze Gasten, Saz speler bij De Propere Fanfare, saz en zang bij Kom-Pañía: een muzikaal project van In-Gent vzw , waarmee hij optrad op Goûts de Gand, Dranouter festival, en ook in De Roma in Antwerpen, de Centrale in Gent, en op de Gentse Feesten editie 2016.

Naam van muzikanten die met mij speelt;
Gitaar(Flamenco);Jan Van Liefferinge
Percussionist van India;Sattar Khan/Mahabubu Khan( met zang)
Baglama(saz) en Tanbor en zang;Mustafa Aydin
Zang;Misra Aydin
Duduk(Armeense blazen instrument);Zeynel Atik.