Een naam voor je nieuw band

Een naam voor je nieuw bandEen naam voor je nieuw band

Je hebt een fijne groep van gelijkgestemde muzikanten bij elkaar gekregen die veel zin hebben in het oprichten van een band, maar nu komt er een belangrijke vraag. Hoe ga je de band noemen? Het uitvogelen hiervan kan een goede eerste test zijn om te kijken of het goed zit met de creatieve klik tussen de bandleden. Het is vaak een interessant denkproces. Een goede bandnaam is belangrijk, omdat het je gelijk laat opvallen bij het publiek en je band dus automatisch een grotere naamsbekendheid zal krijgen.

Een aantrekkelijke bandnaam

Een ideale bandnaam is opvallend, heeft betrekking op het soort muziek dat wordt gespeeld en is makkelijk te onthouden. Wanneer je net begint of geen grote ambities hebt kan je hier wel losjes mee omgaan, maar wanneer je echt optredens wilt gaan doen is het belangrijk om goed na te denken over de bandnaam. Het publiek zal bekend raken met jullie bandnaam, waardoor je hem niet zomaar weer kunt veranderen. De naam weerspiegelt in feite een deel van de identiteit die de band heeft, waardoor je zorgzaam moet omgaan met de keuze.

Maak duidelijke afspraken

Als je met alle bandleden samen een beslissing maakt over de naam is het belangrijk om goede afspraken te maken voor wat er gebeurt wanneer de band ooit uit elkaar valt. Wie mag de bandnaam dan nog gebruiken? Je hebt natuurlijk ook het liefst een originele bandnaam, wat je via het internet kunt controleren wanneer je de perfecte bandnaam gevonden denkt te hebben. Natuurlijk is er geen lijst van alle bandnamen ter wereld, maar op een site als bandname.com kan je een groot overzicht vinden.

Controleer de uniekheid

Ook Google is natuurlijk je beste vriend om de uniekheid van je bandnaam te controleren. Qua social media is het handig om van een site als namechk.com gebruik te maken. Daar kan je bekijken of de naam die je wilt gebruiken al in gebruik is op verscheidene social media kanalen.